Μεταφορά επαφών από κινητό σε υπολογιστή

Μεταφορά επαφών από κινητό σε υπολογιστή

Επικοινωνία κινητού με υπολογιστή

Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, εξαρτάται πάντα από τις συσκευές που έχουμε να χειριστούμε.

Η επιλογές μεταφοράς επαφών από παλιά κινητά είναι οι παρακάτω:

Μεταφορά επαφών από κινητό σε υπολογιστή
Εφαρμογή επικοινωνίας της HTC

Για τις νέες γενιές κινητών (“έξυπνα κινητά”), smartphone, windows, ios, οι διαδικασίες μεταφοράς των επαφών διαφοροποιούνται. Έχουν λειτουργίες για μαζική επεξεργασία των επαφών, εισαγωγής και εξαγωγής, αλλά και σύνδεση σε λογαριασμούς mail απ’ όπου μπορούμε να μοιραστούμε επαφές.
Οι τρόποι διαχείρισης των επαφών για ‘έξυπνα’ κινητά αναφέρονται παρακάτω:

 Με Bluetooth

  • Ανοίξτε το Bluetooth και στα δυο τηλέφωνα ώστε να επιτευχθεί σύνδεση. Η αναζήτηση των Bluetooth θα σας βγάλει ως αποτέλεσμα τις συσκευές που θα βρει. Συνήθως έχουν την ονομασία της συσκευής (αν δεν έχετε αλλάξει εσείς ονομασία). Επιλέξτε την σωστή συσκευή και στις δυο  και θα συνδεθείτε.
  • Επιλέξτε όλες τις επαφές από την παλιά συσκευή και στείλτε τις στην νέα συσκευή.
  • Αποθηκεύονται αυτόματα και τοποθετούνται στην θέση των επαφών.

 Αντιγραφή στη κάρτα Sim και μεταφορά στην συσκευή

Στις ρυθμίσεις των επαφών υπάρχει επιλογή για αντιγραφή τους προς άλλες πηγές αποθήκευσης. Αποθηκεύστε, λοιπόν από την συσκευή στην sim και κατόπιν τοποθετείστε την κάρτα sim στο νέο κινητό.

Τώρα μεταφέρετε τις επαφές από την κάρτα sim στην νεα συσκευή.

Πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχει σοβαρή περίπτωση με αυτόν τον τρόπο μεταφοράς, κυρίως αν γίνει σε νέας τεχνολογίας συσκευές, να χαθεί η φόρμα των επαφών.  Αυτό σημαίνει πως αν έχετε προσθέσει επαφές κατευθείαν στον χώρο της συσκευής θα δείτε ότι η φόρμα που αποθηκεύει έχει πολλά πεδία : Όνομα, επώνυμο, τηλ.,διεύθυνση, περιοχή, email, κ.α. (Δείτε Εικόνες 1,2,3)
Στην κάρτα sim όμως αποθηκεύετε μόνο Ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο. Κατά την μεταφορά λοιπόν πιθανόν θα χάσετε όλες τις υπόλοιπες πληροφορίες, εκτός αν δεν τις έχετε χρησιμοποιήσει./span>

 

Μεταφορά επαφών από κινητό σε υπολογιστή
Εικόνα 1 – Εγγραφή νέας επαφής

Μεταφορά επαφών από κινητό σε υπολογιστή
Εικόνα 2 – Εγγραφή νέας επαφής

 

 

 

Μεταφορά επαφών από κινητό σε υπολογιστή
Εικόνα 3 – Εγγραφή νέας επαφής, Δείγμα οθόνης από τις επαφές μορφής VCard

 

 

 

 

 

Mεταφορά μέσω κάρτας μνήμης sd.

Σε πολλά smartphone, αν όχι σε όλα, υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε μαζική εξαγωγή και εισαγωγή επαφών σε κάποια μορφή αρχείου, όπως για παράδειγμα το VCard (VCF). Αυτό το αρχείο έχει την μορφή που αναφέραμε παραπάνω, με τα πολλά πεδία αποθήκευσης για κάθε επαφή.

Όπου και αν έχετε αποθηκεύσει τις επαφές σας μπορείτε να κάνετε εξαγωγή στην κάρτα μνήμης sd.
Από τις επαφές –> ρυθμίσεις –> εξαγωγή.

Κατά την εξαγωγή πιθανόν να υπάρχουν κι άλλες επιλογές μορφής αρχείου, π.χ. text. Θα πρέπει να ξέρετε πως είναι το εξαγώγιμο αποτέλεσμα προκειμένου να το χρησιμοποιήσετε. Δείτε στην νέα συσκευή τι μορφή αρχείου χρησιμοποιεί για εισαγωγή και εξαγωγή αρχείου επαφών και θα δείτε αν ταιριάζουν.

Αφού έχετε κάνει αποθήκευση (εξαγωγή) των επαφών στην κάρτα μνήμης sd, βάλτε την στην νέα συσκευή και με τον ίδιο τρόπο, περίπου, κάντε εισαγωγή των επαφών στην συσκευή.

Από τις επαφές –> ρυθμίσεις –> εισαγωγή.  Εδώ θα σας ρωτήσει που να τα αποθηκεύσει, επιλέγετε συσκευή για να έχετε ως αποτέλεσμα την ίδια μορφή στις επαφές σας.

 Διαχείριση επαφών με χρήση λογαριασμών e-mail.

Στα smartphone υπάρχει μια πια η δυνατότητα να συνδέουμε διάφορους λογαριασμούς mail. Αυτό μας δίνει πρόσβαση αυτομάτως στις επαφές του λογαριασμού e-mail μας.

Αν επιλέξετε στις επαφές –> ρυθμίσεις –> επαφές για εμφάνιση

θα διαπιστώσετε πως σας δίνει την επιλογή να σας εμφανίσει τις επαφές από όλους τους λογαριασμούς που έχετε δημιουργήσει σε Gmail, Yahoo mail, Microsoft, Google κ.α.
Μεταφορά επαφών από κινητό σε υπολογιστή

Επιλέγοντας, λοιπόν να δείτε τις επαφές από κάποιον λογαριασμό email, σημαίνει πως μπορείτε και να διαχειριστείτε τις επαφές αυτές. Δηλαδή αν δημιουργήσετε μια επαφή, στην ουσία την δημιουργείτε στον λογαριασμό email, αλλά είναι ορατή και στο κινητό σας.
Επιπλέον μας δίνεται η δυνατότητα να μεταφέρουμε επαφές από και προς λογαριασμούς email. Αυτό μπορεί να γίνει με την λειτουργία Μετακίνησης επαφών από την συσκευή σε λογαριασμό.

Στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε εξαγωγή επαφών από λογαριασμό mail, θα συνδεθείτε από τον υπολογιστή και θα ανοίξετε την εφαρμογή email που χρησιμοποιείτε π.χ. gmail.
Στις επαφές –> ρυθμίσεις –> εξαγωγή θα σας δώσει το αρχείο  των επαφών το οποίο μπορείτε να το μεταφέρετε στην συσκευή και να το κάνετε εισαγωγή στις επαφές σας.

Ωστόσο αυτό δεν υπάρχει σαν δυνατότητα σε όλες τις email εφαρμογές, για παράδειγμα το yahoo mail δεν έχει αυτήν την δυνατότητα.

Για μεταφορά δεδομένων από κινητό σε υπολογιστή μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο: Ασύρματη σύνδεση κινητού με υπολογιστή

Διαδώστε τα νέα

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *