Ασύρματη σύνδεση κινητού με υπολογιστή

Ασύρματη σύνδεση κινητού με υπολογιστή

Ασύρματη σύνδεση κινητού με υπολογιστή

Δείτε τα αρχεία του κινητού σας στον υπολογιστή και διαχειριστείτε τα.
Σας παρουσιάζω δυο από τις εφαρμογές που δοκίμασα και μου άρεσαν.
  – Η πρώτη φέρνει στον υπολογιστή σας όλη την εικόνα του κινητού σας και το διαχειρίζεστε σαν να το κρατάτε μόνο που χρησιμοποιείται πληκτρολόγιο και mouse.
 – Η δεύτερη εφαρμογή αφού κάνει σύνδεση με το κινητό παρουσιάζει σε δικό της πρότυπο εικόνας, τα στοιχεία του κινητού σας, εικόνες, επαφές, video κ.α.

Εφαρμογές

Κάθε συσκευή διαθέτει την δική της εφαρμογή για αυτές τις διαδικασίες, τις οποίες θα βρείτε στις ιστοσελίδες των εταιριών.

  1. Για να σας δείξω όμως την διαδικασία (η οποία είναι παρόμοια μεταξύ των συσκευών) χρησιμοποιώ την εφαρμογή Side Sync. Είναι εφαρμογή που έχει δημιουργήσει η Samsung και κάνει ασύρματη και ενσύρματη, (με usb) σύνδεση του κινητού με τον υπολογιστή.
   Η εφαρμογή κάνει μια προσομοίωση του λογισμικού που έχει το κινητό και έτσι διαχειρίζεται την συσκευή του τηλεφώνου σας σαν να βρίσκεται στον υπολογιστή.

Εγκατάσταση

Αφού κατεβάσετε το αρχείο από την ιστοσελίδα, κάνετε εγκατάσταση στον υπολογιστή σας. Στην συνέχεια κάνετε εγκατάσταση στο κινητό, αφού βρείτε το αρχείο Side Sync στο Google store. Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση ανοίγετε τις εφαρμογές και στις δυο συσκευές.

 • Οι δυο συσκευές κάνουν αναζήτηση για συσκευές συνδεδεμένες ή για ασύρματες.
 • Όταν βρουν κάποια συσκευή σας την αναφέρουν και περιμένουν επιβεβαίωση από εσάς αν είναι η επιθυμητή.
 • Επιβεβαιώνοντας, αρχίζει η σύνδεση και φέρνει την εικόνα του κινητού σας στην οθόνη του υπολογιστή.
 • Τώρα μπορείτε να διαχειριστείτε το κινητό σας από τον υπολογιστή σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ανοίξετε τις επαφές σας και να προσθέσετε μια ή να σβήσετε ή να διορθώσετε. Επιπλέον μπορείτε να κάνετε κανονική τηλεφωνική κλήση, μόνο που τώρα θα ακούτε από τον υπολογιστή και θα μιλάτε από τον υπολογιστή.

Βεβαίως μπορείτε και να μεταφέρετε αρχεία από τον υπολογιστή στο κινητό, είτε για να ελαφρώσετε τον χώρο του κινητού σας είτε για ασφάλεια (Backup).

Ασύρματη σύνδεση κινητού με υπολογιστή
Εφαρμογή side sync, σύνδεση κινητού με υπολογιστή

2. Η επόμενη εφαρμογή ονομάζεται Air More. Έχει ίδια λογική λειτουργίας αλλά διαφορετική προσέγγιση στην εμφάνιση, σε σχέση με την προηγούμενη. Και στις δυο εφαρμογές έχουμε άμεση σύνδεση του κινητού με τον υπολογιστή και άμεση διαχείριση. Ενώ βεβαίως και σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να μεταφέρουμε αρχεία από το κινητό στον υπολογιστή.

Εγκατάσταση

Σε αυτήν την εφαρμογή δεν χρειάζεται εγκατάσταση στον υπολογιστή αφού το πρόγραμμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Ωστόσο από την πλευρά του κινητού θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή της εταιρίας και πάλι από το Google Store.

 • Ανοίξτε την εφαρμογή στο κινητό
 • Συνδεθείτε στην ιστοσελίδα Air More.
 • Κάντε σάρωση από το κινητό τον κωδικό QR που σας δείχνει στην ιστοσελίδα και συνδεθήκατε.
 • Θα εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα, περίπου. Στα στοιχεία θα γράφει τα στοιχεία του κινητού σας.
Ασύρματη σύνδεση κινητού με υπολογιστή
Δείγμα εφαρμογής ασύρματης σύνδεσης της εταιρίας Air more
 • Σε αυτό το σημείο μπορείτε να αρχίσετε να διαχειρίζεστε τα αρχεία, τις συλλογές , τα μηνύματα, τις εφαρμογές και ότι άλλο θέλετε.

Επιπλέον μια εφαρμογή για Android, iOS & Windows Phone, είναι το dr.fone, διαθέτει έκδοση για Windows και Apple.

Βεβαίως υπάρχουν πολλές άλλες εφαρμογές τις οποίες μπορείτε να ανακαλύψετε με μια αναζήτηση στο internet.

Διαδώστε τα νέα

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 Σχόλια “Ασύρματη σύνδεση κινητού με υπολογιστή”